FRUIT DROPS   /  Sarı Meyveler


Meyveler / FRUIT DROPS  / Meyveler / Sarı Meyveler Sarı Meyveler
 
Kayısı

-Kayısıda bol miktarda bulunan “E” vitamini kalp enfaktüsü riskini %40 azaltır. Yapısında bulunan vitamin “E”nin bunun dışında, aspirin gibi kanı sulandırıcısı etkisi olup, böylece kan pıhtısı oluşmasını önler. Güçlü bir antioksidan olarak kanser, katarakt oluşumunu ve yaşlanmayı önler.
-Kayısı kan yapıcıdır. Kansızlığa iyi gelir. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karatenoid kaynağıdır.
-Özelikle akciğer kanserinin önlenmesine yardım eder.
-Kemik erimesinin önlenmesine yardımcıdır.
-Sinirleri gevşetip rahat uyumaya sebep olur. Sabahları aç karnına yenilen kuru kayısı sindirimin yanı sıra cildede sağlık verir.

Şeftali
-Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur.

-Sindirim sistemini çalıştırır.
-Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar. İdrar söktürücüdür.

Ayva
-Anadolu’nun her tarafında yetişen ayvada, bol miktarda karbonhidrat, protein, kalsiyum ve yağ bulunur.

-Ayva kalbe kuvvet vererek rahatlatır, kanı temizler, safra akışını arttırır.
-Kemik zafiyeti ve bendenin gelişmesi yavaş olan çocuklarda ayva çok faydalıdır. Meyve olarak tüketilmesi zor olduğu için su olarak tüketilmesi önerilir.

Havuç
-Halk hekimliğinde göz zafiyetinde, böbrek ağrılarının dindirilmesinde, mide rahatsızlıklarında, kabızlıkta, bağırsak iltihaplanmasında, idrar arttırmada bağırsak kurtlarının düşürülmesinde, kansızlıkta, yeni bebekli bayanların sütünün arttırılmasında, öksürükte, soğuk algınlığında, balgam söktürmede, kalp hastalıklarında, cildin güzelleştirilmesinde faydalıdır.

-Damar sertliğinde, bacak ağrılarında, vücudun güçlenmesinde, astımda, çocuk ishalinde, bağırsak bozukluklarında, sırt ağrılarında, karaciğer ve mideye kuvvet vermede, dalak şişinin indirilmesinde, cilde canlılık vermede, kanlı idrarın giderilmesinde, sarılık hastalığında etkilidir.

Portakal
-Soğuk algınlığı,grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.

-İçerdiği “C” vitamini ve asit sayesinde öksürüğü azaltır.
-Portakalda A, B, C vitamini ve fosfor bulunur.
-Cildin taze ve pürüssüz olmasını sağlar.

Okunma Sayısı: 7254